ESMC

Batavierenrace Weekend 2019

10-05-2019

De Bata is hét studentenevent van het jaar, en de grootste estafetteloop ter wereld. En de Batavierenrace heeft ons motorrijders nodig om te helpen met de race en daarna te helpen het gigantische Bata-festival een feest te maken en hun bier op te drinken! Lees gauw verder.

In het kort:

  • Vet event met feest en 10000 studenten, ook uit Eindhoven
  • Zeer gewaardeerd dagje vrijwilligerswerk
  • Mooie ritten met tientallen motorrijders tegelijk, en zonnige tour door Duitsland terug naar Eindhoven
  • Gratis bier, gratis overnachting, gratis eten, gratis kleren, zelfs benzinevergoeding!
  • Misschien kom je op TV met Piet Paulusma: https://www.kijk.nl/sbs6/pietsweerbericht/videos/MTrJ01GXCTb/piets-weerbericht

In het lang:

360 teams van ieder 24 studenten van alle Nederlandse studie- en studentenverenigingen doen een hardlooprace van Nijmegen naar Enschede (in etappes). De gigantische organisatie bestaat uit 650 (studenten)vrijwilligers, waaronder zo’n 100 motorrijders die nodig zijn om over de hele afstand van de race verkeer te regelen. Op elk kruispunt van de lopersroute zetten we de auto’s stil en zorgen we dat de lopers ongestoord kunnen oversteken. Hiervoor word je officieel opgeleid en aangesteld (kost een uurtje via een online cursus), en iedereen kan het doen en niemand staat ooit in z’n eentje.

De race duurt zo’n 17 uur, en uiteindelijk komen we allemaal uit in Enschede. Daar is de campus dan omgetoverd tot festival met alle studenten en meerdere podia met muziek. Als medewerkers worden wij motorrijders behoorlijk in de watten gelegd, want in plaats van in tentjes krijgen wij een fatsoenlijk bed in een blokhut, een buffet voor het avondeten, een medewerkersborrel vooraf aan het feest waar we ongegeneerd gratis pils klappen.

Motorrijder op de Batavierenrace is een zeer gewaardeerde taak! Als ESMC zijn wij 1 van nog maar 2 studentenmotorverenigingen. De andere, in Enschede, levert meestal zo’n 20 motorrijders (die ons andere motorrijders pannenkoeken komen brengen gedurende de dag). Laten we met een zo groot mogelijke delegatie laten zien dat we een actieve club zijn! Nadat we op zondag uitgebreid uitgeslapen hebben, is er onbeperkt eieren bakken en koffie leuten (bij goed weer kan het de hele dag duren) met de andere motorrijders om nog gezellig na te kletsen. Daarna maken we een mooie toeristische motorrit via Duitsland terug naar Eindhoven, of als je nog iets te doen hebt kun je zondag op tijd vertrekken en ‘s middags in Eindhoven zijn.

Wil je meer weten over dit weekend? Join de ESMC Bata whatsappgroep hier: https://chat.whatsapp.com/6U4g6S8K9Sg4oUH1LsVAFV. Schrijf je gelijk hier in om op de hoogte te blijven! We nemen dan contact op. Begin 2019 moet er ook worden geregistreerd bij de centrale organisatie van de bata, maar hier kun je nu alvast aangeven dat je interesse hebt. Vanuit de ESMC zal Jeroen van de Ven de delegatie weer organiseren.

Laatste updates en vragen

Comments are closed.