Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

52e Batavierenrace met ESMC 2024

vrijdag 24 mei 18:00 - zaterdag 25 mei 17:00


Om je aan te kunnen melden moet je zijn. Heb je nog geen account? Neem dan contact op met Rik.In mei klinkt jaarlijks het startschot voor de grootste estafetteloop van de wereld: de Batavierenrace. De 52e editie van de Batavierenrace zal van start gaan op vrijdagavond 24 mei 2024. De route loopt van het centrum van Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente.

De totale loopafstand bedraagt ruim 175 kilometer en is onderverdeeld in 25 etappes (16 heren- en 9 damesetappes). Er nemen ieder jaar ongeveer 8.500 atleten aan deel, allen studenten; aan dit enorme deelnemersaantal dankt de Batavierenrace sinds jaar en dag haar vermelding in het Guinness Book of Records.
Kortom, een jaarlijks terugkerend mammoetevenement met een uniek karakter: een mengeling van topsport en zwoegend recreëren!

De Batavierenrace is de laatste jaren, zeker in de studentenwereld, maar ook daarbuiten, een begrip geworden. De Batavierenrace is dan ook een uniek en ludiek evenement, dat het verdient om in de kijker te staan. In voorgaande jaren werden reportages over de Batavierenrace bijvoorbeeld uitgezonden door regionale en nationale radio- en televisieomroepen en jaarlijks staat de race onder andere in De Gelderlander en vele andere gedrukte media.

Gegevens

Begin:
vrijdag 24 mei 18:00
Einde:
zaterdag 25 mei 17:00